En dag i livet

Annie Tidelius Blogg

06.00 – Klockan ringer… Fy f-n, redan? Samma tanke varje dag. Just i den stunden spelar det ingen roll vare sig man jobbar med något man älskar eller inte. Det enda som är passionerat just då är viljan att fortsatta sova, jämte hatet för vem det nu var som uppfann väckarklockan.

Tankeverksamheten drar igång efter två snabba espresso och en proteinshake. Dags för en snabbgenomgång av dagens schema. Skriver alltid ett kortfattat sådant kvällen innan, lättare att sova. Punktvis om hur dagen är upplagd och vilka tider jag måste hålla.

06.30 – Tar bilen till gymmet för styrke- och konditionsträning. Ja, det stämmer. Jag gillar att lyfta tunga saker helt utan anledning och utan att flytta dem någonstans. Jag lyfter dem och sätter ned dem på samma ställe, många gånger, om och om igen. Jag gör detta i ett rum fullsmockat med svettiga människor som gör precis samma sak. Efter det springer jag på ett rullband tills jag mår lite illa. Det tycker jag är kul… på riktigt!

En av mina gamla tränare sa till mig nån gång att när man tränat tills man kräks så har man 60% kvar att ge. Det har liksom blivit ett motto för mig i mitt jobb också. Hur tungt det än känns så finns det alltid mer än hälften bränsle kvar i tanken. Hårt arbete lönar sig alltid i slutändan. Det finns inget glamoröst med att träna, precis som att det inte finns det i att vara kock. Det är inget ett lätt jobb, tvärtom. I slutändan är det dock alltid värt det. Alltid.

09.00 – Frukost, bästa målet på dagen. Havregrynsgröt, kanel, äpple och russin samt kaffe, underskatta aldrig en morgonkaffe!

David Lundqvist 310.00 – Träffar Kent på Grönsakshallen Sorunda för lite inspiration. Kenta är en mörkhårig man i sina bästa år med härlig humor och grym kunskap om all frukt och grönt, drar några ordvitsar och skrattar gott. Går runt och plockar på mig det som känns rätt för dagens test/träning, känner mig som Bengt Frithiofsson i en välfylld vinkällare.

11.00 – Kommer in till restaurangen, det är fullt ös på lunchen 250 – 300 gäster. Gute Grill & Barär en grillbistro och vi väljer ut endast svenska härliga råvaror och slänger dom på grillen, inget tjafs.David Lundqvist 4 Gött käk helt enkelt.

Byter om och hjälper kollegorna med förberedelserna inför kvällens service. Röken är full med fläsksida, doften ligger i hela köket. Det hackas, vispas och bakas febrilt för att bli klara i tid. Stämningen är härlig, glatt men ändå fokuserat.

David Lundqvist 112.00 – Lunchmöte med sektionscheferna. Går igenom driften och hur vi ska effektivisera det dagliga arbetet. Här blir det en och annan kaffe… Möjligtvis en bulle.

13.00 – Test/Träning börjar för min del. Man måste ha en klar bild och idé om vad man vill göra i form av smak och konsistens, annars är det lätt att man går i cirklar och inte får fram något resultat. Jag lägger upp testen av råvaror genom att kategorisera dem, pickla allt av intresse, torka alla olika örter, rosta osv. Sedan smakar man och tar bort de som inte funkar. Det enda man frågar sig är – Är det gott!? Man har sedan en ganska bra utgångspunkt att kunna plocka ihop en god grund.

David Lundqvist 215.00 – Träningsdagen avslutas med en upplagning av en tallrik för att förankra dagens slutsatser. Det behöver inte vara en fullständig rätt men så pass många delar att man kan få en bra feedback från kollegor och framförallt mig själv.

Ibland kan jag vara lite hård mot mig själv i den feedbacken, lite okonstruktiv rent av! Jag bokar då in ett personalsamtal med mig själv där jag ger en skriftlig utvärdering av arbetet istället samt lovar att bjuda mig själv på en öl när saker och ting lugnat ned sig lite.

David Lundqvist 5Avslutar med att skriva en lista på vad som jag behöver jobba på och åt vilket håll man ska gå med testerna under kommande två dagarna.

16.00 – Går på arbetspasset och sätter upp inför kvällsservice. Beställningarna rullar in från 17:00 och grillen brinner het. Maten går ut i ett gemytligt bra tempo. Sorlet från gästerna blandar sig med soulmusik och skapar ett härligt sound att jobba till.

23.00 – Passet avslutas och beställningar rings in till leverantörer så man får råvaror till morgondagen.

00.00 – Hemma – Klockan sätts – Lampan släcks.

//David Lundqvist @david_j_lundqvist

                                                                                                              Gute Grill & Bar www.gutegrill.se @gutegrill